Uitnodiging - eerste Europees en Afrikaans lokaal Fair Melkcongres

10-10-2019
Uitnodiging - eerste Europees en Afrikaans lokaal Fair Melkcongres

Op 12/10/2019 om 9:00 uur in Libramont

Geachte vertegenwoordiger van de media,

Graag nodigen wij u uit voor het eerste "Europees en Afrikaans lokaal Fair Melkcongres dat op 12/10/2019 om 9:00 uur in Libramont van start gaat.

Met presentaties van "eerlijke en lokale melkprojecten" uit volgende landen: Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland en België, Burkina Faso, Mali, Niger, Mauritanië, Senegal, Tsjaad.

Samen zullen we u een unieke solidariteit laten zien.

Voor de zesde keer zal de «Golden Faironika», een symbool van de strijd van de melkveehouders voor een eerlijke melkprijs, worden uitgereikt als erkenning voor de bijzondere verdiensten op het gebied van eerlijke melk. Deze prijzen worden toegekend in de volgende nationale en Europese categorieën: Politieke persoonlijkheid, organisatie, boer en consument.

Programma:

  1. 1. Verwelkoming – Terugblik op 10 jaar Fairebel (Erwin Schöpges) .
  2. Europese Faire Melk-vertegenwoordigers nemen het woord: Frankrijk (Boris, namens de Europese Faire Melklanden), Zwitserland (Berthe Darras over het jongste project van Faireswiss)
  3. Afrikaanse vertegenwoordigers hebben het over de situatie in Afrika en hun projecten: Ibrahim Diallo uit Burkina Faso, Moustapha Dia uit Senegal
  4. Nieuw partnership Fairebel – Fairtrade (Nicolas Lambert (Fairtrade België)
  5. Toekomstperspectieven van Europese en Afrikaanse lokale melk
  6. Vragen van de journalisten
  7. Prijsuitreiking van de ‘Golden Faironika’ EU - BE

De persconferentie gaat door van 9 tot 10 uur en wordt gevolgd door het congres in Libramont Exhibition & Congress, rue des Aubépines 50 - B - 6800 Libramont

Link voor het antwoordstrookje om u in te schrijven: https://www.fairebel.be/nieuws/nieuws/invitatie-fair-trade-melk-congres/

Wij kijken ernaar uit u te mogen ontmoeten, geachte Mevrouw, geachte Mijnheer en verblijven inmiddels, met vriendelijke groet.

Woordvoerder:Van Poecke Tanja (NL) 0474 52 95 36