Mooier met melk

19-1-2018

Hydrateren, make-up verwijderen, parfumeren, … het is beslist geen toeval als de cosmeticabedrijven de term “melk” of het Engelse “milk” voor hun producten gebruiken.

In cijfers / 100.000

Omdat melk is samengesteld uit wel 100 000 verschillende elementen is het een product met uitzonderlijke kwaliteiten.

Omdat er in volle melk vetten, vitamines en eiwitten zitten, is de hydraterende werking ervan erg krachtig. Gebruik melk op je gezicht of lichaam en je merkt dat je huid zijdezacht en aangenaam om aan te raken wordt. Eigenlijk is een zachtere huid ook het gevolg van de zuiverende kracht van melk, die de huid bovendien voedt. Als je andere ingrediënten door melk mengt, ontstaat er een peelingproduct dat efficiënt, maar niet agressief is, in tegenstelling tot veel dergelijke cosmecticaproducten. Melk is ook heel geschikt om de huidporiën te vernauwen. Laat een gewoon yoghurtmasker 15 minuten inwerken op het gezicht en verschil is al duidelijk merkbaar. Maar voor een optimaal resultaat gebruik je beter alleen volle melk!

Peeling, hydraterende verzorging, shampoo

Voel je dat een peeling je goed zou doen? Meng dan in een kom 2 soeplepels melk met 1 soeplepel havermout. Bevochtig je huid lichtjes met warm water en breng dan het mengsel aan. Masseer zachtjes enkele minuten met kleine, cirkelvormige bewegingen en spoel dan met fris water. Tot je grote blijdschap merk je dat je weer een soepel en zacht babyhuidje hebt!

De hydraterende werking van de volle melk is erg krachtig

Heb je last van een te droge huid? Dan is hydrateren de oplossing en ook daarbij kan melk je helpen. Voor een efficiënte hydraterende behandeling meng je zorgvuldig 1 glas volle melk en een geplette banaan. Breng het masker 20 minuten op je gezicht aan en spoel dan af. Je voelt je een stuk beter en je huid ook!

Ook voor je haar is melk een trouwe bondgenoot. Meng 2 soeplepels melk, 1 soeplepel olijfolie, 1 soeplepel honing en een halve geplette banaan. Laat dit haarmasker 30 minuten inwerken en spoel dan overvloedig. Je haar glanst opnieuw en voelt zacht aan.

Melk maakt mooier en ... verzacht en kalmeert

Melk helpt je niet alleen om er aantrekkelijker uit te zien. Je bestrijdt er ook efficiënt allerlei beautykwaaltjes mee. Wist je dat melk ook uiterst efficiënt zonnebrand en jeuk verzacht? Meng daarvoor 2 dosissen poedermelk door één dosis water en voeg een snuifje zout toe. Breng 10 minuten aan op de huidzone met zonnebrand en voel hoe het brandend gevoel snel vermindert. Dit werkt ook bij een insectenbeet: breng de lotion aan met een propje watten en laat 10 minuten intrekken.

Voor je voeten: melk + natriumbicarbonaat

Het lijkt een rare combinatie, maar ze werkt verbluffend goed, vooral om je voeten eens lekker te verwennen als ze het hard te verduren hadden. Melk en natriumbicarbonaat samen helpen je voeten om weerstand op te bouwen tegen schadelijke invloeden uit de omgeving. Begin met melk in een voetenbadje te gieten tot je voeten net onder water staan. Laat de melk vijf minuten inwerken. Neem dan een flinke soeplepel natriumbicarbonaat en wrijf er je voeten mee in. Masseer ze 2 tot 3 minuten. Laat je voeten dan opnieuw 1 tot 2 minuten weken vóór je ze goed afspoelt. Het resultaat is indrukwekkend!

Wedden dat je nooit meer met dezelfde blik naar je pak melk zal kijken?

Wist je dit?

  • Cleopatra, de Egyptische koningin, was er in de Oudheid van overtuigd dat ze haar zachte huid aan melk te danken had. Ze nam regelmatig een melkbad. Om ook jouw huid mooier te laten glanzen volstaat het om een kopje melk aan het badwater toe te voegen!
  • Het beauty-element van melk is melkzuur: het geeft de huid een zachte, oppervlakkige peeling door dode huidcellen te verwijderen.

Voelt u er iets voor om een betrokken consument’acteur te worden?