Nieuws

Oostenrijkse Appelflapjes met ijs

Vandaag serveren we je een bijzonder lekker recept: appelflappen op Oostenrijkse wijze met romig Fairebel vanille-ijs.

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 1/2 pak bladerdeeg
  • 2 Fairebel appels
  • 1 ei
  • 1 el poedersuiker
  • 1 el citroensap
  • 2 el rietsuiker
  • 1 snuifje kaneel
  • Fairebel vanille-ijs

Terwijl de oven op 190 °C wordt voorverwarmd, breek je het ei open in een kom en klop je het met een vork los. Rol het bladerdeeg open en snijd het in 4 vierkanten. Schil de Fairebel appels en snijd ze in blokjes. Besprenkel met citroensap en bestrooi met kaneel en rietsuiker.

Verdeel de appelblokjes over de bladerdeegvierkantjes en breng de hoeken in het midden samen en sluit zo de flapjes. Leg de flapjes op een met bakpapier  beklede bakplaat en bestrijk ze met ei. Plaats de bakplaat vervolgens in de oven en bak de appelflapjes gedurende 12-16 minuten. Na het bakken bestrooien met poedersuiker en serveren met ijs.

Delen opLinkedIn