Fairebel-boter: 100% natuurlijk, 100% Belgisch

26-4-2018
Fairebel-boter: 100% natuurlijk, 100% Belgisch

Melk, Kaas, Roomijs, ... In allerlei smaken en verpakkingen: Het Fairebel-Assortiment was al heel ruim en nu doet nog een nieuwkomer zijn intrede: faire boter, gemaakt van 100% belgische melk.

Om deze boter te ontwikkelen en op de markt te brengen heeft Fairebel de handen in elkaar geslagen met een van de laatste familiale melkerijen van ons land: zuivelfabriek nv Olympia. De familie Van Impe, die het bedrijf leidt sinds 1946, zet een lange traditie van kwaliteitsvolle boterproductie voort! Luc Van Impe, gedelegeerd bestuurder van zuivelfabriek Olympia, is enthousiast: “Wij zijn graag bereid om nauw samen te werken met de coöperatieve Faircoop, want wij delen dezelfde waarden: de Belgische landbouwers steunen en ijveren voor een eerlijke vergoeding voor alle spelers in de productieketen.”

Waarom Fairebel-boter?

Een lokaal en fair product, waar veel vraag naar is bij de consument
Olympia haalt dagelijks melk op bij ongeveer 180 Belgische producenten in een straal van 60 kilometer rond de productievestiging in Herfelingen, in de provincie Vlaams-Brabant. Maar ook meerdere landbouwers die lid zijn van de coöperatieve Faircoop leveren hun melk aan Olympia.

Boter van weidemelk
Dit betekent dat onze landbouwers de verbintenis aangaan om hun koeien minstens 6 uur per dag en minstens 120 dagen per jaar in de weide te laten grazen. Melk die zo geproduceerd wordt, vergroot niet alleen het dierenwelzijn, maar zorgt ook voor de unieke en authentieke smaak van Fairebel-boter …

Traditioneel vervaardigde boter… zoals op de boerderij!
De melk wordt elke dag afgeroomd en je kan dan ook met recht en reden zeggen dat Fairebel-boter zoals vroeger wordt geproduceerd, op basis van ultraverse room. Dit is een 100% natuurlijk product, smeuïg en smakelijk!