Ideeën voor recepten

Aardappelgratin met zachte kaas

De allrounder! Als bijgerecht bij een sappig rundsgebraad, een verse zalmfilet of een grote groene salade... de aardappelgratin met Fairebel zachte kaas smaakt gewoonweg heerlijk.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 3 - 4 aardappelen
  • 200 g Fairebel zachte kaas
  • 50 ml slagroom
  • Zout

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in dunne plakjes. Blancheer ze in kokend gezouten water gedurende 6 - 7 minuten.

Snijd de Fairebel zachte kaas in kleine blokjes en meng ze met de slagroom in een kom. *Tip: Voeg een paar eetlepels Fairebel melk toe om het mengsel romiger te maken.

Verwarm de oven voor op 190°C. Verdeel een paar lepels van de kaassaus over de bodem van een ronde vuurvaste schotel (24 - 26 cm). Bedek vervolgens afwisselend met een laag aardappelschijfjes en een paar eetlepels kaassaus.

Bak de aardappelgratin minstens 20 minuten in een hete oven tot zich een knapperig korstje vormt.

Delen opWhatsAppLinkedIn