Ideeën voor recepten

Tanja’s kaneelbroodjes

Met de feestdagen voor de deur verklapt Tanja, een fiere Fairebel-landbouwster, haar recept voor kaneelbroodjes. Een heerlijk trendy dessert waar iedereen dol op is. Ga snel Fairebel-melk en -boter kopen, stroop je mouwen op en scan de QR-code voor het recept. Ook jij kan fi er zijn op het dessert dat je maakt.

15 stuks – 50 minuten bereidingstijd – 2u30 rijzen

Ingrediënten:

Deeg

  • 500 g bloem
  • 100 g Fairebel-boter
  • 2 zakjes gist
  • 60 g witte suiker
  • 1 el zout
  • 25 cl Fairebel-melk
  • 1 ei

Kaneelmix

  • 50 g Fairebel-boter
  • 60 g bruine suiker
  • 3 el kaneel

Glazuur

  • 120 g bloemsuiker
  • 1 eiwit
  1. Verwarm de Fairebel-melk in een pan.
  2. Los de gist op in de lauwe melk.
  3. Doe de melk-gistmengeling in een kom, voeg de bloem, het zout, de suiker en het ei toe.
  4. Kneed het deeg 10 minuten.
  5. Smelt de Fairebel-boter, voeg ze aan het deeg toe en kneed 10 minuten.
  6. Dek de kom af met een propere keukenhanddoek en laat 1u30 rusten.
  7. Smelt de Fairebel-boter en doe ze samen met de bruine suiker en de kaneel in een kom.
  8. Na anderhalf uur is het deeg in omvang verdubbeld. Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een rechthoek.
  9. Bestrijk hele oppervlakte van uitgerolde deeg met het kaneelmengsel.
  10. Rol het deeg op.
  11. Snijd het deeg in schijven en leg ze in de muffinvormpjes.
  12. Bedek het deeg in de vormpjes met een propere keukenhanddoek en laat het 45 minuten tot een 1 uur rijzen.
  13. Verwarm de oven voor op 180°.
  14. Steek de kaneelbroodjes gedurende 25 minuten in de oven.
  15. Laat ze afkoelen.
  16. Bereid ondertussen het glazuur: meng het eiwit met de bloemsuiker.
  17. Wanneer de kaneelbroodjes goed afgekoeld zijn, breng je het glazuur aan. Dit kan in zigzag- of spiraalvorm aan met een vork of spuitzak.

Behind the scenes

Tanja’s kaneelbroodjes - Nieuws
Tanja’s kaneelbroodjes - Nieuws
Tanja’s kaneelbroodjes - Nieuws
Tanja’s kaneelbroodjes - Nieuws
Delen opWhatsAppLinkedIn