The Milk Family

We are (Milk) Family - The Milk Family

We are (Milk) Family

Het eerlijke melkmerk is al in 6 Europese landen vertegenwoordigd. In heel Europa staat het voor hoogwaardige producten, gemotiveerde melkproducenten en tevreden klanten.

We zijn er trots op dat we deel uitmaken van deze familie!

European Milk Board - The Milk Family

European Milk Board

De landbouwers hebben faire prijzen nodig. De European Milk Board (EMB) zet zich hier in heel Europa voor in.

Faire melk geeft de consument de mogelijkheid om melkveehouders rechtstreeks te steunen: voor elke liter melk die wordt verkocht, krijgen de deelnemende bedrijven een toegevoegde waarde.

www.europeanmilkboard.org
Italië - The Milk Family

Italië

In Italië is in 2013 het merk van faire melk gelanceerd door de melkproducentenorganisatie APL

De vereniging vertegenwoordigt 800 leden in het hele land, waaronder coöperaties die zich bezighouden met melkinzameling en kwaliteitscontrole.

Buono e Onesto - Il latte Onesto staat voor verantwoordelijkheid. Verantwoordelijkheid niet alleen voor de verkoop van een product, maar ook voor het investeren in de toekomst. De bij het project aangesloten melkproducenten gebruiken hun melk om producten van Italiaanse oorsprong van de hoogste kwaliteit te garanderen.

Meer informatie
Duitsland - The Milk Family

Duitsland

Die faire Milch is bij consumenten in Duitsland al jaren bekend om haar duurzame productienormen

De deelnemers aan het programma van het merk – allemaal familiebedrijven uit Duitsland – verbinden zich er bijvoorbeeld toe om geen voeder uit overzeese landen te gebruiken en af te zien van elke vorm van gentechnologie.

Meer informatie
Zwitserland - Säuliamt - Di fair Milch

Zwitserland - Säuliamt - Di fair Milch

In december 2017 is de coöperatieve Faire Milch Säuliamt begonnen met gepasteuriseerde natuurlijke melk

Sinds oktober 2018 verkoopt zij op vraag van de bevolking ook halfvolle melk (2,5 %).

Meer informatie
Zwitserland - Faireswiss - The Milk Family

Zwitserland - Faireswiss

Sinds september 2019 heeft de coöperatieve Lait équitable naast volle UHT-melk met Faireswiss ook nog vijf verschillende zachte kazen op de markt gebracht.

Meer ervaren
Frankrijk - The Milk Family

Frankrijk

Melk en zuivelproducten zijn een essentiële hoeksteen van onze voeding en gewoon niet weg te denken uit de Franse keuken

FaireFrance le lait équitable telt momenteel meer dan 500 leden. 60 FaireFrance-landbouwers leveren hun melk rechtstreeks aan de zuivelfabriek, die verantwoordelijk is voor de verwerking en botteling van de faire melk. De andere leden ontvangen een “fairness-premie” op elke liter verkochte melk.

Meer informatie
Luxemburg - The Milk Family

Luxemburg

48 Luxemburgse melkveehouders hebben zich in 2011 verenigd in de coöperatie Fairkoperativ (FKL) en hebben hun eigen merk D’Fair Mëllech gelanceerd

Sindsdien kon de Luxemburgse consument de melkveehouders rechtstreeks steunen: 10 cent per liter verkochte melk gaat naar de deelnemende landbouwers. Dit brengt de reguliere melkprijs, die te laag is,op een eerlijk melkprijsniveau.

Meer informatie
België - The Milk Family

België

In 2010 ging het in België van start met een handvol boeren die hun eigen merk Fairebel – de faire melk - lanceerden

Het idee was eenvoudig: de melkcrisis overwinnen en er iets positiefs van maken. Zo gezegd, zo gedaan en vandaag vindt men de Fairebel producten in alle grote en kleine winkelketens en de groothandel.