In het media

Herne, 18/04/2018 - Persbericht Fairebel

De eerste eerlijke boter maakt haar opwachting in de Belgische keukens!

Fairebel "de faire melk" verwelkomt voortaan een nieuw product in de rekken met een eerlijke boter, die met 100% Belgische melk vervaardigd is. Ze prikkelt uw smaakpapillen bij uw boterhammen, gebak en andere bereidingen.

In 2009 opgericht heeft Faircoop 9,3 miljoen liter verkochte melk in 2017. Voorgezeten door Erwin Schoepges, verenigt de coöperatieve ongeveer 500 leden producenten en meer dan 1000 leden verbruikers. “Onze opdracht beoogt een melkprijs te garanderen die de productiekosten dekt met inbegrip van een fatsoenlijk inkomen en zo de familiale boerderijen te redden”, verduidelijkt de leider. Het label Fairebel “de faire melk’ is momenteel al verkrijgbaar als melk, roomijs en kazen.

Om haar nieuwe boter te kunnen ontwikkelen, werkt Fairebel samen met een van de laatste familiale zuivelbedrijven van ons land, het zuivelbedrijf Olympia. Sinds 1946 geleid door de familie Van Impe, kent dit bedrijf een lange traditie van boterproductie. Luc Van Impe, afgevaardigd bestuurder van het zuivelbedrijf Olympia vertelt enthousiast: “We hebben besloten om hand in hand met Fairebel “de eerlijke melk” te werken want we delen dezelfde waarden: de Belgische landbouw ondersteunen en een eerlijk inkomen voor alle spelers van de productieketen”.

De smaak van echte boter

Waarom voor Fairebel boter kiezen?

Ze is lokaal en respecteert de producenten en garandeert hen faire werkomstandigheden.
Olympia haalt haar melk op bij 180 Belgische producenten in een straal van 60 kilometer rond haar productiesite te Herfelingen (provincie Vlaams Brabant). 

Ze wordt geproduceerd met weidemelk.
Onze melkboeren engageren zich om hun koeien te laten grazen in de weide tijdens minstens 6 uur per dag en minstens 120 dagen per jaar.  Een manier van eerlijke melk te produceren in harmonie met dierenwelzijn en een unieke en authentieke smaak.

Ze wordt gefabriceerd op ambachtelijke wijze ... zoals op de boerderij.
De melk wordt dagelijks afgeroomd, op ambachtelijke wijze, van een ultraverse room. De boter Fairebel “ de faire melk, is een 100% natuurlijk, 100% fair en 100% Belgisch smeuïg en smakelijk!

De video van de Fairebel boter

Perscontacten:

Persdossier downloaden

Delen opWhatsAppLinkedIn