Verloren brood heruitgevonden

3-5-2018

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Vijf sneetjes oud brood
  • Een kop Fairebel melk (20 cl)
  • Een eetlepel fijne suiker
  • Een zakje vanillesuiker
  • Een ei
  • Fairebel boter
  • Poedersuiker
  • Voor verloren brood met chocolade: vervang de melk en suikers door een kop Fairebel chocomelk

Josiane André is 56 en werkt bij bpost.

Ze was altijd al gekant tegen verspilling, of het nu op haar werk, dan wel in haar privéleven was. Maar vooral voedselverspilling stuit haar tegen de borst. Wist u dat een derde van wat wereldwijd wordt geproduceerd, nooit wordt opgegeten? Verschillende effecten van die verspilling: ethisch, ecologisch en economisch.

Wanneer ze maar kan, levert Josiane haar bijdrage, op haar niveau, in die strijd tegen voedselverspilling.

En dus stelt ze natuurlijk met veel plezier dit eenvoudige maar zo heerlijke recept aan u voor: verloren brood. Maar het is niet „verloren“ voor iedereen, en zeker niet voor Josiane!

Want met dit recept kan je oud brood hergebruiken in plaats van het weg te gooien. En niets beter dan de producten van Fairebel om dit recept nog lekkerder te maken.

Josiane steunt Fairebel en vertegenwoordigt de consumenten in de raad van bestuur. Via haar mandaat wil ze de belangen van iedereen vrijwaren en een correcte vergoeding behouden voor de melkproducenten.

Dit recept is dus een goede manier om verspilling te vermijden en tegelijkertijd een goed doel te steunen.

Een herinnering aan mijn kindertijd! Mama maakte steeds verloren brood voor mijn broer en mij, toen we terugkwamen van school. Onvergetelijk, de geur, de smaak en het plezier van die momenten… Mama verzette zich toen al op haar manier tegen verspilling, ik zet die ecologische en maatschappelijke traditie nu verder. Doe zoals ik en geniet ervan!

Recept

  1. Klop het ei los in een bord en voeg de melk, de fijne suiker en de vanillesuiker toe.
  2. Drenk de sneetjes brood en laat ze uitlekken.
  3. Nadat je de boter hebt opgewarmd in de pan, bak je de sneetjes geleidelijk goudbruin.
  4. Dien warm of koud op en bestrooi ze met poedersuiker.