Fairebel-Verhalen

Chocolademelk, de bondgenoot van sporters

Het is belangrijk om vóór, tijdens en na een fysieke inspanning voldoende vocht in te nemen. Water is goed om het vochtverlies door transpiratie te compenseren, maar het is minder bekend dat chocolademelk uitstekend helpt om te recupereren.

Een voordelige oplossing die een goed gevoel geeft

Nog een voordeel: chocolademelk is minder duur dan andere typische sportdranken. En bij koud en vochtig weer, in de herfst of winter, helpt chocolademelk niet alleen om te recupereren, maar is het ook een opkikker waar u het snel weer warm van krijgt. Wat is er aangenamer dan de heerlijke geur van warme cacao na een buitenactiviteit?

De chocolademelk van Fairebel is ook in de prijzen gevallen: ze ontving van het Koninklijk Belgisch Comité voor de Distributie en zijn tijdschriften “Distributie Vandaag” en “Distribution d’aujourd’hui” een BELGISCHE GOLDEN ARCHER voor het beste nieuwe product van 2013, in de categorie “fair trade producten”. Kortom, als u Fairebel chocolademelk drinkt, verbetert u niet alleen uw conditie en gezondheid, maar draagt u ook bij tot een duurzame en faire melkproductie.

Sport u niet langer dan een uur? Dan zijn enkele glazen water voldoende om het vocht dat u door transpiratie hebt verloren te compenseren.

Maar als u meer dan een uur fysieke inspanning levert, heeft uw lichaam ook koolhydraten nodig om vlot te recupereren. Op dat ogenblik is uw beste bondgenoot … chocolademelk!

De ideale combinatie van koolhydraten en eiwitten

Koude of warme chocolademelk helpt uitstekend om te recupereren. Klinisch onderzoek naar sportvoeding heeft ook aangetoond dat chocolademelk in staat is (dankzij het calcium uit de melk) om bij sportlui het overtollige lichaamsvet te verminderen en de spiermassa te vergroten.

Chocolademelk bestaat immers niet alleen voor ongeveer 85% uit water, maar biedt ook een optimale combinatie van koolhydraten en eiwitten (27 g koolhydraten en 9 g eiwitten per kopje). Er zitten ook volop voedingsstoffen als natrium en kalium in, die het natuurlijke evenwicht van de elektrolyten in het lichaam herstellen na een periode van transpiratie, alsook calcium en vitamine D, die onontbeerlijk zijn voor gezonde botten, spieren en hart- en bloedvaten. En wat de suikers en calorieën betreft: een glas chocolademelk als recuperatiedrank stemt overeen met één glas gewone melk plus een halve banaan. Er is zelfs nog meer: onderzoekers hebben ontdekt dat wie chocolademelk drinkt na het sporten minder tekenen van van spierverreking heeft dan wie sportdranken met koolhydraten gebruikt.* De volle melk die de natuurlijke cyclus respecteert,  halfvolle melk met de volle melk smaak en de volle chocolademelk voorzien van het Fairbel label, er is niets beters om onze landbouwers te ondersteunen.

Delen opWhatsAppLinkedIn